top of page

WE ❤ K-BEAUTY!

Skrevet av Camilla,

Category Manager Skincare/Country Manager – Blivakker & Cocopanda


Vår vakre & dyktige Camilla, på vei til messe i New York

De fleste har sikkert fått med seg begrepet K-Beauty som har florert innen skjønnhetsverdenen en god stund allerede. Men hva er det egentlig? Og må man virkelig bruke timevis på badet både morgen og kveld for å få til en K-Beauty rutine?

K-Beauty som er en forkortelse for «Korean Beauty» er altså koreansk hudpleie. Det kommer som navnet tilsier fra Asia, og da først og fremst Korea. Koreanske kvinner og menn(!) er kjent for sin vakre og velpleide hud og legger ned mye tid i hudpleierutinene sine. Forebygging, fukt og beskyttelse er viktige bestanddeler, og hudpleierutinen foregår i mange steg med en rekke ulike produkter. Det er heller ikke bare selve produktene som er viktige, men hudpleierutinen har en sammenheng med velvære, og skal gi en skjønnhet som også kommer innenfra og gir ro og harmoni i kropp og sinn.

K-Beauty produkter består for det meste av naturlige ingredienser, og har ofte en veldig høy konsentrasjon av disse ingrediensene. Dette gjør produktene effektive og virkningsfulle, men allikevel skånsomme mot huden. Mange av ingrediensene som brukes er tradisjonelt sett ukjente i hudpleieverdenen for oss skandinaver, og vi finner ingredienser som snegleslim, perle, kaviar og eggehvite. Ulike frukter, urter og bær er også vanlige bestanddeler.


Hvordan skal man så ta fatt på en K-Beauty hudpleierutine? Det er heldigvis både enkelt og lett tilgjengelig, og man velger selv hvor mange steg man vil innføre i sin rutine. K-Beauty passer for alle aldre og hudtyper. Mange produsenter har gjort det lettere for kundene ved å lage produkter som dekker flere av de tradisjonelle stegene i ett og samme produkt, og man kan også velge ut enkelte bestanddeler som man enten bytter ut eller legger til i sin vanlige hudpleie. Personlig så elsker jeg sheet masker. Disse bruker jeg ca 1 gang i uken, når jeg kjenner at jeg trenger litt ekstra pleie – eller bare vil skjemme bort meg selv litt. Det finnes masker for alle slags hudtyper og rettet mot alle slags hud-behov, så her er det bare å velge å vrake. Her er noen av mine favoritter:

OH K! Glowing Skin Gold Dust Hydrogel Mask. Dette er en 2 delt hydrogel maske som tilfører fukt og glød, med andre ord perfekt for huden i disse kalde vintermånedene.
Kocostar Princess eye patch 60 stk. Disse fantastiske patchene som du setter på som en maske under øynene pleier og lysner området under øynene, og med 60 stk i pakningen så har du disse lenge.
Leppemaskene fra Kocostar må også nevnes.De er fantastiske til sprukne og tørre lepper, og kommer i 3 forskjellige varianter. De finnes også i en superfin 20 pkn for de som har funnet sin favorittMaskeraide Beauty Restore. Denne deilige fuktighetsmasken gjenoppretter, regenererer og reparerer huden din, så den blir silkemyk og gjennomfuktet.Dette var bare noen få av mine favoritter, det finnes så mange gode varianter at jeg bytter ofte, og velger en variant som passer til det huden min trenger akkurat der og da. Prisene gjør også at det er lett å teste ut nye varianter, og man kan kombinere sine favoritter med nye og spennende tilskudd. Når det gjelder sheet masker så skal jeg gi dere mine beste tips for å få mest mulig ut av maskene med på veien:

- Hvis du synes det er vanskelig å få masken til å sitte godt inntil i områdene rundt nesebeinet og øynene er det bare å klippe et lite snitt i øyekrokene (evt både indre og ytre) på masken, så får du enkelt lagt den slik det passer for deg.

- Det er som regel overflødig serum igjen i pakken når du tar ut masken og dette er perfekt å smøre på hals, bryst og på oversiden av hendene som ofte har de samme behovene som huden i ansiktet.

Da gjenstår det bare å ønske lykke til med K-Beauy rutinene, jeg tipper dere vil finne mange nye favoritter her. Og følg med på sidene våre utover vinteren, her vil det komme MYE nytt og spennende innen K-Beauty 😊


- Camilla

bottom of page