top of page

Tørre lepper= Hvorfor og hva forebygger?👄👄

Det er ikke bare sesong for forkjølelse, men også mange sliter med tørre lepper.Leppene (og huden for øvrig) sin naturlige barrierefunksjon utsettes for stor belastning når vi forflytter oss fra kulden ute til det varme, tørre inneklimaet. At vi er inne i høysesong for forkjølelse går jo også ekstra utover leppene, siden tett nese gjør at mesteparten av den tørre lufta vi puster inn og ut, går via munnen.


Det som også er viktig å tenke på hvis du kanskje er en av dem som sliter ekstra med tørre lepper, som sprekker og har sår- er å finne leppepomade som passer for ditt bruk og det å bruke den riktig.


Det å bruke leppepomade fra en krukke, kan gjøre vondt verre, da dine fingre kan være bakteriebomber, både for det du påfører leppene og det som «puttes» i krukken når fingrene går nedi.


Samme kan også gjelde for bruk av leppepomade på stift . Når den strykes over leppene, avsettes hudbakterier på stiften. Men stiften er tilsatt konverseringsmiddel og dermed blir det ingen bakterievekst.

Om det skulle komme med ekstra hudbakterier fra pomaden, enten den påføres fra krukke eller stift, har dette liten praktisk betydning på friske lepper, som er meget motstandsdyktige overfor vanlige forekommende bakterier.


Så her er det smarteste å forebygge, slik at du unngår å få tørre, sprukne lepper.

Så hvordan gjøre det?


Når sesongskiftet nærmer seg kan det være lurt å ta noen dager med Lip mask, som gir en intens fuktighet på 10 min.

Disse maskene fungerer også utmerket etter at skaden har skjedd og leppene er tørre og sprukne.

Kocostar har noen supergode Lip masks, som jeg vil anbefale å ha på lur.

En Lip scrub,er også veldig nyttig å bruke innimellom, Burts Bees er helt fabelaktig!

Burt's Bees leppeskrubb inneholder 100% naturlige honningkrystaller som skånsomt eksfolierer bort døde hudceller og tørr hud på leppene. Ingredienser som pleiende og beskyttende bivoks og essensielle planteoljer tilfører fuktighet og næring. Dette gir en perfekt base før makeup og garanterer myke og fuktede lepper.


Og for all del! Gi leppene dine næring. Vet at veldig mange (som jeg) blir avhengig av sin favoritt leppepomade, men om noen trenger et tips, så er dette en varm annbefaling<3

Med Eight Hour Cream Nourishing Lip Balm SPF20, fra Elizabeth Arden, kan det ikke gå galt.
Den gir leppene den viktige, daglige fukten de trenger. Denne luksuriøse lipbalmen er beriket med 8 vitaminer, mineraler og næringsstoffer, og inneholder bredspektret UVA- og UVB-beskyttelse.

Det som er så ekstra flott med denne er at det er solfaktor 20.

Solen tørker ut leppene, om det så er sommer, høst eller påskesola. Derfor er det smart å bruke en leppepomade med faktor heler året og ikke bare på sommeren😊


- Lise

bottom of page