top of page

PLEIER DU HÅRET DITT RIKTIG? | Tips fra Blivakker.no

Det viktigste for å få mest ut produktene og best pleie til håret ved hårvask er rekkefølgen: shampoo-hårkur-balsam


1. SHAMPOO - rengjør

Skjellagene i håret åpnes når du bruker shampoo og rengjør håret for ytre påvirkninger, produkter og fett/talg fra hodebunnen. Vask helst håret to ganger. Èn gang for å få bort produkter og eventuelt andre ytre påvirkninger, og én gang for å vaske håret og tilføre pleie. Skum godt opp og skyld ut.
2. HÅRKUR - pleier og bygger opp håret

Nå som skjellagene i håret er åpne og rengjort er håret klart for å ta til seg næring, vitaminer og pleie fra hårkuren. Påfør hårkuren i håndkletørt hår og gre lett gjennom håret. La virke som anvist på produktet og skyld godt.
3. BALSAM - lukker skjellagene og bevarer pleien i håret

Nå er det balsamen sin tur. Balsamen skal lukke skjellagene igjen og hjelpe håret til å holde på næringen og pleien du har tilført. Dra ut mest mulig vann av håret, fordel balsamen i lengdene mens du grer lett gjennom med fingerspissene og skyld godt ut. Balsamen hjelper også med å bevare eventuell farge, unngå frizz og floker, og hjelper så håret ikke skal bli matt og statisk.

TIPS FRA FRISØREN
  • Husk at du gjerne kan velge shampoo, balsam og hårkur for ulike behov om håret trenger det. Eksempel: Shampoo og hårkur for kjemisk behandlet hår og balsam som tilfører fukt.


  • Sliter du med at håret blir fort fett? Ingen grunn til å droppe hårkur og balsam av den grunn. Prøv å vask håret med kaldere vann, da varmen fra vannet stimulerer talgproduksjonen i hodebunnen. Du kan i tillegg unngå å bruke hårkur og balsam helt ned i roten mot hodebunnen.bottom of page