top of page

NATURLIG MAKEUP

Skrevet av Kenny, Stylist Blivakker.no


På bildet har jeg sminket Audhill med en naturlig makeup som fremhever hennes beste trekk. Dette er en dus og lett sminke som kan brukes i hverdagen. Her skal jeg forklare deg hvordan du kan gjøre det selv, trinn for tinn.

Hvordan gjøre en naturlig makeup og hvilke produkter kan du bruke?

SKINPREPP

Det er viktig å preppe / klargjøre huden før makeup, dette legger hele grunnlaget for en frisk og naturlig makeup. Rens huden godt, påfør serum og en lett fuktighetskrem.


BASE

Det første jeg starter med er å bruke en concealer for å dekke over eventulle rødheter i huden og mørke ringer under øyne. Bruk en concealer som passer til hudtonen din og som smelter fint på huden. Dette er selve forarbeidet før foundation påføres. Jeg bruker alltid en fuktet blender slik at concealer legger seg pent og ikke legger seg i linjer. Less is more her.

Så påfører jeg en god foundation som er tilpasset riktig hudtone over hele ansiktet. Her kan du bruke en foundationbørste eller en blender. Pass på så du ikke får foundation i hårfestet og at du ikke stopper ved kjeven, men at foundation blender mot halsen. En base er tross alt illusjonen om en perfekt hud, så det er viktig at ansikt og hals blender sammen i samme nyanse. Synes du det er vanskelig å finne riktig farge kan du teste ved å legge litt foundation på kjevepartiet, da ser du med én gang om fargen blender inn med ansiktet og halsen din.


HUD

Ønsker du å lysne opp enkelte partier i ansiktet, kan du gå over med en highlighter typisk på toppen av kinnben, på neserygg, i pannen og eventuelt en liten del fremst på haken. Highlighteren fremhever de utvalgte områdene i ansiktet ditt. Jeg går også over med et solpudder eller en mørkere på de stedene jeg ønsker å trekke tilbake i ansiktet. Typisk langs hårfeste, under kinnben og under kjeveben. Vær varsom ved bruk av solpudder/contourfarge og pass på at den bare gir en liten anelse om mørkere partier. Dette skaper lys og skygge i ansiktet ditt og vil dermed få basen til å se mer naturlig ut.

Når jeg er fornøyd med hud «setter» jeg makeupen med et lett transparent mykt settingpudder.

Blush legger jeg lett midt på kinn og duser oppover. På modellen min har jeg valgt en kald frisk rosa blush som fremhever kinnene hennes.


ØYNE

Jeg legger en hudfarget øyeskygge på hele lokket for å duse ned eventuelle rødtoner og for å starte med et helt rent og «ufarget" øyelokk.

På modellen min har jeg valgt en varm bronse-farge som jeg har lagt i globallinjen og duset utover mot øyekroken ytterst. Litt av samme fargen bruker jeg også forsiktig under 2/3 deler av øyet og ut mot øyekrok ytterst.

Ved å bruke 2 farger skaper det en dybde på øyet som åpner den innerste delen og lukker den ytterste av øyet.

Når jeg velger mascara er børsten svært avgjørende. En god tett børste som separerer vippene og som skaper volum og lengde. Samtidig som den ikke etterlater noen klumper. På modellen min har jeg bare brukt mascara på de øverste vippene da jeg synes at de underste vippene kan bli noe fremtredende ved bruk av mascara. Dette er opptil hver enkelt og en smaksak.


BRYN

Når det kommer til bryn har jeg fylt i brynene til modellen med et brynspudder produkt og beholdt hennes egen form. Jeg avslutter med en brynsgelé for å børste brynene på plass og for at de skal holde seg på plass hele dagen.

Hvis du ønsker å «løfte» brynet litt kan du legge til en lys farge under brynet, fra knekken i brynet og ut. Dette skaper en illusjon av et høyere bryn.


LEPPER

På leppene har jeg brukt en myk gloss, med lett farge for å få munnen til å se mest mulig naturlig ut. En god leppeskrubb kan også benyttes i forkant hvis du har litt tørre lepper.


FINISH

Jeg avslutter alltid makeup med en settingspray for å tilføre fukt samtidig som den gjør at makeupen holder hele dagen.


Her kan du finne blender & her finner du foundationbørste


Her er alle produktene jeg har brukt på modellen. Håper dette kan være til litt inspirasjon, og husk: Makeup har ingen begrensinger, her er det bare å leke seg å prøve seg frem!

-Kenny

bottom of page