top of page

KEEP CALM AND LASH ON!

Skrevet av Kenny, Stylist Blivakker.no


I dag er det International Lash Day og vi ferirer med opptil 25% på flere løsvipper og mascara<3
Løsvipper er en perfekt måte å gjøre øyesminke litt mer spennende på og er ofte prikken over i-en!

Men hvilke vipper skal du velge og hvordan setter du de egentlig på?


VELG VIPPER

Her er det mye å velge mellom, alt etter utrykket du går for. Løsvipper kommer i ulike lengder, med ulik separasjon, med ulike varianter av volum og i alle farger og fasonger.

Hverdag, fest, dramatisk utrykk eller karakter. Jeg tar utgangspunkt i en hverdags look i dette innlegget. Løsvipper kommer ofte med veldig lange hårstrå, da er det fint å klippe de ned litt på lengde slik at de ser mer naturlig ut sammen med dine egne vipper. Klipp alltid en «hakkete» linje på løsvippen og ikke «rett av». Da vil den se mer naturlig ut, og blender lett inn med dine egne vipper.

Vippeprodukter finner du her


FORARBEID

Løsvipper må alltid tilpasses hver enkel person, da vi alle har ulike øyne. Legg løsvippene oppå dine egne vipper (langs vippekant) for å måle. Løsvippen skal være like lang som dine egne vipper fra innerste øyekrok til ytterste øyekrok. Klipp overflødig lengde med en saks fra ytterste kant på løsvippene.

Start med å påføre mascara på vippene dine som vanlig. Da blir det enklere å sette på løsvippene og de vil blende bedre sammen. En sort liner på øyelokk skaper et mer dramatisk utrykk og gjør øyet mer feminint og forførende .

Mascara finner du herLIM

Når det kommer til lim opplever jeg ofte at limet som kjøpes separat fungerer bedre enn limet som følger med i pakken. Her kan du velge mellom lim med og uten farge. Jeg anbefaler lim uten farge da den gir deg mulighet for å prøve å feile uten at du ødelegger resten av sminken din. Påfør et tynt lag, da tørker imot fortere og det sitter bedre. La det lufttørke 45-60 sekunder før du påfører løsvippen.

Vippelim finner du her


VERKTØY

Noen foretrekker å bruke pinsett eller lashapplicator til påføring av vipper da det er enklere å holde i vippen med, mens andre bruker bare fingrene. Jeg tenker at en pinsett eller lashapplicator kan være OK hvis en ikke har så mye erfaring fra før med løsvipper-påsetting.

Lashapplicator finner du her

Pinsett finner du her

Vippetang finner du herPÅFØRING

1. Mål og klipp til løsvippene

2. Løsne løsvippene fra esken ved å ta tak i midten på løsvippen og dra forsiktig løsvippen nedover

3. Påfør limet med et tynt lag

4. La løsvippen lufttørke 45-60 sekunder

5. Påfør løsvippen med en pinsett eller vippeapplikator

6. Fest løvippen på midten først, og dytt deretter ned kantene på hver siden med baksiden av pinsetten eller vippeapplikatoren

7. Bruk gjerne en vippetang til slutt for å blende løsvippene sammen med dine egne vipper
TA AV / GJENBRUK

Behandler du løsvippene dine bra, kan de benyttes flere ganger. Etter bruk, ta tak i den ytterste enden av løsvippen og dra den forsiktig av. Når løsvippen er av, fjern forsiktig limrester fra løsvippen og legg den tilbake i emballasjen. Da kan de brukes på ny og ny igjen.

Prøv deg frem og ikke vær redd for å feile, bommer du er det bare å dra av løsvippen å begynner på ny. Øvelse gjør mester!


Happy International Lash Day!

- Kenny

bottom of page