top of page

INDIE BEAUTY NEW YORK 💋

Skrevet av Camilla,

Category Manager/Country Manager


Du har kanskje hørt om «indie beauty», et ord som har florert innen skjønnhetsbransjen en stund nå. Indie beauty er samlebetegnelsen på såkalte indie brands, altså independent brands. Det vil si merker som er skapt og drives av en eller noen få enkeltpersoner som ikke hører inn under de store aktørene i bransjen. Merkene kjennetegnes ofte av at de er innovative, kreative, trendy, kule og ikke redd for å utfordre de tradisjonelle reglene i bransjen. De fleste starter som små nichemerker som retter seg mot et spesifikt og ofte smalt segment. Både bransjen og sluttkundene har fått øynene opp for indie brands, og mange merker har vokst seg til store internasjonale suksesser.
Vi i Blivakker.no gjør vårt beste for å kunne tilby våre kunder et solid og samtidig spennende utvalg merker. Det betyr at vi fører mange av de store kjente merkevarene som vi vet at kundene våre vil ha, men vi ønsker også å kunne tilby nyheter og spennende merker som enda ikke er så kjent i vårt marked. Det krever at vi er oppdatert på trender og nye merker. En av måtene vi holder oss oppdatert på hva som rører seg i skjønnhetsbransjen er å delta på messer i inn og utland.

Denne gangen har vi besøkt Indie Beauty Expo i New York. Dette er messen for «up and coming» indie brands, og vi må si at her var det var utrolig mye spennende!!Flere av merkene vi snakket med var helt nye på markedet og har vært i salg i alt fra noen måneder til noen år. Felles for alle var at de har ildsjeler bak som brenner for merkene sine med en lidenskap som går langt forbi det kommersielle. Dette gjør merkene utrolig inspirerende, ekte og kompromissløse. Vi møtte mange av entreprenørene bak merkene, og selv om de selvfølgelig ønsker å få merkene sine opp og frem, så var det lidenskapen for faget, interessen for sitt segment og entusiasmen for produktene som brant sterkest når vi besøkte standene.

Denne messa ga et innblikk av hva vi kan vente i tiden som kommer. Det var mange fellesnevnere som gikk igjen og de gjenspeiler også i stor grad trendene vi ser her hjemme. Det var et stort fokus på bærekraft, miljø, resirkulerbar emballasje, og naturlige ingredienser som hverken skader mennesker, dyr eller miljø. Organisk, vegansk og naturlig står sterkt innen både hudpleie og sminke, og dette går ikke lenger på bekostning av effekt, lukt eller konsistens. Intimhygiene var en synlig kategori som vil få større fokus i årene som kommer. Mineraler og krystaller kommer sterkere, og er nok noe vi også vil se mer til her hjemme. Produkter som jaderuller var å se på mange stander, og var en del av flere av hudpleieseriene - særlig de som hadde hovedprodukter innen serum og ansiktsmasker. Produkter som gir glød hadde stort fokus både innen sminke og hudsegmentet, og superfoods og C-vitamin var ingredienser som gikk igjen. En annen ingrediens som skilte seg ut var beryktede CBD og hemp. Hemp dukket opp i alt fra ansiktsserum til øyenskygge, og var å se på en rekke av standene.


Det var mange inspirerende merker å bli kjent med, og kommende trender å fordype seg i. Vi i Blivakker.no er opptatt av å tilby et spennende og variert sortiment, og kommer til å fortsette å lansere nye merker og produkter. Følg med i vår nyheter seksjon på siden for å få med de aller siste produktene vi har lansert!


- Katherine og Camilla

bottom of page