top of page

Hvorfor er det viktig med en god renserutine av huden?

Skrevet av Trine, utdannet hudpleier og butikkansatt BliVakker MarkensJeg vil si at en god renserutine er hemmeligheten bak en frisk og fin hud.


De aller fleste er flinke til å fjerne makeupen på kvelden, men er det nok?

Har du hatt makeup på så skal man rense huden to ganger. Først må du fjerne makeupen, og deretter må huden bli godt renset

Om du bruker to forskjellige renseprodukter eller ett, spiller ingen rolle så lenge rensen du har er egnet for din hudtype.


Her kan du lese om hvordan du finner din hudtype


Jeg personlig liker best å fjerne makeupen med en egen makeup fjerner, og deretter bruke en annen hud rens. Huden skal renses godt i minimum ett minutt for å få vekk all smuss som ligger på huden og i porene.


LANCÔME

Bi-Facil Waterproof Eye Makeup Remover Sensitive Eyes


BIOTHERM

Biocils Eye Makeup Remover Waterproof Jumbo


BABOR CLEANSING

HY-ÖL Cleanser 200ml


DERMALOGICA

Special Cleansing Gel 500mlDette er alfa omega for at produktene dine skal trekke godt ned i huden.

Hvis du "skipper" rensen og det blir liggende mye smuss og makeup rester på huden, så vil det blokkere for andre produkter du tilfører huden.

Disse produktene vil da bli liggende i porene og tilslutt tette de.

Da får man lett urenheter og porene vil bli større.

Det er jo ganske logisk at man renser huden om kvelden for å fjerne makeup, smuss og andre miljøfaktorer som har lagt seg på huden igjennom dagen, men hva med morgen?


Visste du at cellefornyelsen i huden er mest aktiv om natten når vi sover? Huden skiller ut avfallsstoffer, vi svetter og det er støv og midd i sengetøyet. Alt dette ligger på huden vår om morgen, og derfor er rensen viktig

Det er så kjedelig å bruke mye penger på produkter som man ikke vil få maks effekt av, kun fordi man hopper over rensen.

Så husk å rens dere, tid er en prioriterings sak og dette ene minuttet vil jeg at dere tar for dere selv. La rensen stå i dusjen for eksempel, så blir det litt lettere.


Mange lurer også på hva dette hudvannet (Toner) er, og om det er nødvendig.

Når man renser huden synker pH verdien og hudvannet gjenoppretter denne på kun noen få minutter. Uten hudvannet tar det timer for huden å gjenopprette. Når man renser huden åpnes porene og det hudvannet gjør er å lukke de og fukte huden så den er klar for andre produkter.

LANCÔME

Tonique Confort Face Toner Rehydrater Dry Skin
DERMALOGICA

Age Smart Antioxidant HydramistHudvannet virker også sammentrekkende på porer så de virker mindre.

Invester i en god rens etter din hud type og rens huden i ett minutt både morgen og kveld.


Huden din vil takke deg!

- Trine

bottom of page