top of page

FOUNDATION GUIDE

Oppdatert: 13. jun. 2021

Skrevet av Kenny, Stylist BliVakker.noEn perfekt foundation skal få huden din til å se fantastisk, frisk og sunn ut!


Når du skal velge foundation er det lurt å tenke over hva du ønsker å oppnå med foundation din. Dekkhetsgrad, hudtype og sluttresultat er noen av de viktigste tingene du må tenke på.


Her har jeg prøvd å gjøre det litt enklere for deg...Foundation med lett dekkevne

- en dagkrem med litt farge (tintet moisturizer / BB cream) gir en lett dekk som tillater f.eks fregner å vise gjennom. Den jevner ut ansiktsfargen din og gir en frisk naturlig look. Passer bra til en hud som ikke har rødheter eller pigmenteringer. Ofte inneholder en tinted moisturizer solfaktor (spf) som er perfekt til sommeren når en trenger lite farge i ansiktet, men vil beskytte huden sin mot solens UV-stråler.


Her er noen av mine anbefalinger:

Foundation med medium dekkevne

– en foundation som ofte kan bygges opp lag på lag etter ønsket dekkevne. Passer til en hverdagsmakeup eller en partymakeup og er lett å dekke over f.eks rødheter i ansikt. Her er det lurt å tenke over om du har en tørr, fet eller normal hud når du skal velge produkt. Ønsker du en matt eller dewy finish?


Noen av mine favoritter:

Foundation med full dekkevne

– mengden pudder i produktet avgjør dekkevnen. Et godt tips for en foundation med full dekk er å preppe huden i forkant med en god primer. Fukten fra primeren vil gjøre at en full dekk foundation som ikke kjennes tørr ut på huden eller legger seg i linjer.


Disse dekker best:

TIPS: til en voksen hud!


En flytende foundation som inneholder fukt og anti-age vil gi et friskt naturlig resultat uten å legge seg i uønsket linjer.

Min favoritt til voksen hud:

Sensai Flawless Satin Foundation

Å finne riktig farge

Her er det to ting som gjelder: hudfarge og undertone. Ofte kan en se dette veldig enkelt, mens noen ganger er det vanskeligere. Et tips er å sjekke blodårene på underarmen din. Har du blålilla blodårer er du mest sannsynlig en kald undertone og bør gå for en «rosa» farge. Har du grønnblå blodårer er du mest sannsynlig en varm undertone og kan velge en «gyllen/gul» farge. Når du har dette klart er det selve hudfargen som gjelder. Fargen som ligner mest på din egen hudtone og som synes minst på huden vil være din riktige farge.

TIPS: Påfør foundation med en makeup brush eller en fuktet makeup blender for best resultat!


Eksempler på gode makeup-verktøy:

Håper jeg har gitt deg litt ekstra kunnskap om foundation og gjort det litt enklere å velge riktig!

Foundation shopping this way: blivakker.no


 

Kenny, Stylist BliVakker.no

bottom of page