top of page

Finn din hudtype

Skrevet at Trine, utdannet hudpleier og butikkansatt Blivakker Markens
Det er ikke alltid lett å vite hvilken hud type man har, og det blir i hvert fall ikke noe lettere når man da skal velge produkter. Det er viktig å huske på forskjellen mellom hud type og hud tilstand, da hud typen din er genetisk medfødt, og hud tilstand kommer av eksterne og interne faktorer.

Under skal du få se de forskjellige hud typene vi har, og jeg skal fortelle om ett veldig enkelt triks man kan gjøre hjemme som kan fortelle deg hvilke type du har.
Fet/oljete hud:

En fet hud produserer for mye olje og man blir blank i ansiktet. De med fet hud kan ofte ha store porer og får lett urenheter. Det mange ofte gjør feil med denne hud typen er å tørke ut huden. Det fører til at huden bare produserer enda mer olje for å smøre seg. Huden trenger fukt selv om den er oljete.

Her bør man ha en god rens for å fjerne overflødig talg og få renset godt i porene. En lett dagkrem som balanserer talgproduksjonen, men som ikke tørker ut huden og en peeling man gjerne bruker 2 ganger i uken.


Tørr hud:

En tørr hud føles veldig stram og stiv, spesielt etter å ha vært i vann, og har oftest små porer. Det finnes to typer tørr hud og det er:

1. hud som mangler vann

2. hud som mangler olje

Mangler huden vann kommer det av ytre og indre faktorer, og mangler man olje er det genetisk. Mangler du vann så er det lurt å drikke masse vann, beskytte huden mot vær og vind og bruke fuktighetsprodukter som ikke bare tilfører fukt, men også som holder mer på vannet i huden. Har du den tørre hud typen som mangler olje så må du hjelpe huden litt ved å tilføre olje, men ikke overdriv bruken her. Man skal bare hjelpe til å smøre hjulene på sykkelen og ikke ta over styringen. Vi vil at huden skal produsere olje selv og med for mye produkt kan huden produsere mindre olje og da bli enda mer tørr med tiden.


Normal/kombinasjons hud:

Dette er nok den mest vanlige hud typen, men også den mest vanskelige å finne produkter til. Man er ofte litt blank i T-sonen (panne, nese, hake) og tørr/normal i resten av ansiktet. Siden man har forskjellige hud typer i deler av ansiktet så må man også ha forskjellige produkter. Dette kan være vrient å få til, men man kan for eksempel bruke to forskjellige serum, ett i t sonen for fet hud type og ett i resten av ansiktet som er fuktighetsgivende. Da kan man fint ha en lettere dagkrem over på hele ansiktet uten at noen deler får for mye eller for lite fuktighet.

Dette er de vanligste hud typene og for å finne ut hvilke hud type du har så kan du bruke en rens og rense huden godt og ikke ta på noen produkter på huden etterpå. Gå med huden nyrenset i noen timer og se hvordan huden føles.

Er den stram og føles tørr, eller begynner du kanskje å bli litt blank rundt nesten og i pannen? Da blir det kanskje litt enklere å vite hvilke produkter man skal velge til sin hud, men husk «less is more», huden skal jobbe mest selv. Det å forebygge er mye lettere enn å reparere.

Er du usikker så rådfør deg med en hudpleier eller hudlege.


Her kan du finne produkter tilpasset din hudtype


Husk at du alltid er velkommen til Blivakker Markens, for veiledning av profesjonelle hudpleiere og stylister<3bottom of page