top of page

EN DUFT TIL FORFØRELSE, JEAN PAUL GAULTIER LA BELLE LE PARFUM


Da Jean Paul Gaultier i 2019 lanserte sin nye feminine duft La Belle var han så spektakulær at han kreerte sin egen Edens Hage, sitt eget Gaultier paradis. Og i denne hagen finner vi den nye Eva, La Belle edt som frister med sin uimotståelige duft, juicy, varm og omsluttende.


Vi inviteres nå enda dypere inn i paradisets irrganger og møtes av nok en fristerinne. Denne gang hun i en gradert farget flakong, fra sort til dyp rødt, selvsagt med de kjente kvinnelige former, og med en overdådig halsdekor med blomster av gull. La Belle Le Parfum står fremfor oss, og vi lar oss nok en gang friste. Uimotståelig gourmand orientalsk, saftig, varm, sensuell og intens lokker hun oss med inn i en ny sanseverden.

Duften åpner med saftig pære. Pirrende. Samtidig en note som leder veien videre til hjertet av duften, der tonkabønner er den dominerende ingrediensen. Gaultier er dristig, ingen tvil om det. Tonka er trendy, tonka er varmt, tonka er spennende. Og her plassert som det bærende elementet i duftkomposisjonen gir det en ny og uventet intensitet. Og som alltid hos Jean Paul Gaultiers kvinner rundes duften av med varm avhengighetsskapende feminin vanilje.


Gaultier kan kunsten å fornye seg. Han går sine egne veier, der andre bruker tonka som bunnote, rokerer han på ingrediensene og tonka plasseres i hjertet av duften. Vanilje som man vanligvis ser i feminine dufter innførte han som førstemann i en herreduft. Denne gang blir paradisets fristerinne enda mer forførende, enda mer intens, enda mer gourmand. Og vi klarer ikke si nei, og faller nok en gang for fristerinnens mektige kraft, hennes nesten overjordiske juice, hennes deilige eau de parfum intense. I Gaultiers hage, i fantasiens hage, i sansenes dufthage. For det er jo det duft handler om, fantasier, følelser og drømmer. Duft har til enhver tid blitt brukt som forførelse, - la oss nok en gang forføres, hylles inn i femininitet og drømmer, inn i vårt eget drømmeparadis.

ilona

bottom of page