top of page

Duft & parfyme, eksperten tipser❤

Vi i Blivakker.no var så heldige å få besøk av Ilona fra EMH og sammen med vår kjære Therese, hadde de en livestream på FB der de snakket om duft. Responsen var enorm, og på vår oppfordring har Ilona skrevet et kjempe fint innlegg med mange nyttige tips til høstens duftgarderobe.
Ilona & ThereseDuft- høstgarderoben

Duft og parfyme er utrolig viktig, duft påvirker oss i langt større grad enn vi kanskje aner. Duft kan forsterke en følelse, luktesansen er den sterkeste sansen vi har. Så bruk parfyme til å forsterke den følelsen du er ute etter, friskt og energigivende, booste selvsikkerhet eller fremheve det sensuelle og mystiske. En ønsker ofte å starte dagen full av energi. Velg da en duft med sitrus eller frukt, f eks Jimmy Choo L’ Eau, eller en helt ren variant av Clean, f eks nyheten Simply Clean. På jobb og skole vil man fremheve prestasjonsfølelsen, velg gjerne Karl Lagerfeld , eller Boucheron Quatre. Om kvelden ønsker vi gjerne noe varmere, mykere, behagelig, eller sensuelt, mystisk og spennende. Dette kan også den riktige parfymen fremheve. Mye varme finner vi i Jean Paul Gaultier La Belle, Paco Rabanne Legend, eller Bvlgari Goldea. Da snakker vi om å skaffe oss en duftgarderobe. Det å bruke ulike dufter til ulike anledninger.

Nå har vi kommet langt inn i høsten og vi er på god vei inn i den største festsesongen. På samme måte som vi pakker bort sommerklærne kan vi nå legge bort de letteste duftene. Vi ikler oss varmere klær, ull og kashmere. Ikle deg også varmere dufter, forsterk følelsen av den lunheten vi er ute etter.

Til festkvelder kan vi tillate oss å dra på litt ekstra. Akkurat som man legger litt mer make-up, pynter oss med silke, fløyel og paljetter kan duft til fest være kraftigere, mer mystisk og absolutt sensuell. Prøv Carolina Herrera Good Girl, Jean Paul Gaultier Scandal by Night eller Jimmy Choo Fever.Lurer du på om sommerduftene du legger bort holder seg til neste sesong? Ja , så absolutt. Ta dem bort fra badet, som som regel er det varmeste rommet i huset. Plasser dem noe kjøligere, et kott, eller soverom. Ligger de kjølig og mørkt kan du trygt ta dem frem neste sesong.

Og lurer du på hvor mange dufter du bør ha til hver sesong? Ja da er svaret bredt, kan man egentlig ha for mange dufter?..... enkleste svar må bli at man minimum bør ha to å variere med. Men med så mange deilige nyheter nå blir det vel fort flere i den nye garderoben.

Nyt høsten og festsesongen- nyt de deilige varme duftene som forsterker følelsene vi ønsker nå og som ganske sikkert får deg til å føle deg som festens dronning..


Se alle dufter her:

Eau de Toilette

Eau de Parfum


- Ilona

bottom of page