top of page

Brun og blid – uten sol?

Skrevet av Camilla,

Category Manager Skincare/Country Manager – Blivakker & Cocopanda


Credit : @ole__sja

Tiden da selvbruning var synonymt med en ujevn og ofte oransje farge, stram selvbruningslukt og flekkete hender med en farge som varte mye lengre enn fargen ellers, er heldigvis for lengst forbi. Nå finnes det utrolig mange gode produkter på markedet som gir den jevne flotte brunfargen man er på jakt etter.


I skrivende øyeblikk sitter jeg her med knusktørre, nærmest lyseblå legger som kan sette en kraftig støkk i enhver som skulle komme til å få et glimt av dem. Særlig uheldig er det ettersom jeg er en ivrig tennisspiller og dermed går en del i tennisskjørt. Tiden er derfor inne for å piffe opp bena, og jeg tenkte jeg kunne dele mine beste tips for en vellykket selvbruning.


Steg nummer en er å finne produktene som passer best for akkurat deg. Det er mange forskjellige merker, prisklasser og konsistenser å velge mellom, så her er det bare å velge og vrake. Med dagens teknologi finner man gode produkter i alle prisklasser. Selv liker jeg best lotion til ansikt og hals, og mousse til kroppen ellers. De fleste merker har fargenyanser fra en helt lys og gyllen farge til de dype mørke brunfargene, så man kan velge det som passer best etter hudtype, anledning og årstid.


Forberedelse er viktig for et godt resultat. Stress tenker kanskje mange, men det er utrolig lite som skal til. En god bodyskrubb i dusjen for å fjerne døde hudceller gjør susen, og husk at du ikke bør barbere området som skal selvbrunes den samme dagen. Det kan også være lurt å smøre litt fuktighetskrem på ekstra tørre områder før du setter i gang, da disse kan trekke til seg litt ekstra farge.

Når jeg påfører selvbruningslotion så pleier jeg å bruke engangshansker som du får kjøpt på blant annet apoteket. Ved påføring av mousse så er det lurt å investere i en påføringshanske.

Disse forenkler påføringen, er billige, sikrer at du ikke får farge på hendene, og de vaskes enkelt mellom hver gang. Min favoritt er Sunspa tanning mitt med tommel.Når jeg bare vil friske opp ansiktsfargen nå på vinteren uten å selvbrune resten av kroppen, så blander jeg ofte selvbruningskremen med min vanlige ansiktskrem for en lysere farge som fortsatt harmonerer med resten av kroppen. Forskjellen er ikke nødvendigvis så stor, men effekten er som regel at jeg går fra å føle meg gustet og blek, til å føle meg fresh og med behov for mye mindre sminke i ansiktet. Huden ser jevnere ut, og den lille fargen og gløden jeg får kamuflerer naturlig ujevnheter som jeg til vanlig føler jeg må dekke over.

Det finnes også serum som du drypper i den vanlige ansiktskremen din for samme effekt. Min favoritt til ansiktet er St. Tropez Self Tan Classic Bronzing Lotioion

Den har jeg brukt i mange år, og den fungerer perfekt hver gang


På kroppen bruker jeg en påføringshanske for å påføre moussen i sirkelbevegelser, noe som gir en utrolig enkel og jevn påføring på null komma niks. Favoritten akkurat nå er Vita Liberata sin Phenomenal mousse medium som gir et jevnt og akkurat passe solgyllent resultat som holder lenge. Perfekt for tennisbena mine uten at jeg trenger å selvbrune hele resten av kroppen

Når selvbruningen er påført så tar jeg en tørr vaskeklut og tørker forsiktig over områder som er litt vanskelig å få jevne – for eksempler områdene rundt ankler, håndledd, fingre og tær. Så er det bare å vente med å dusje av fargen i tiden som produktene krever – her finner du alt fra ekspressprodukter som virker på 1 time, til produkter du sover med over natten.


Håper dette ga litt inspirasjon til dere som tenker på å piffe opp fargen uten å måtte ty til solarium eller en tur til sydligere breddegrader. I Blivakker.no har vi et godt utvalg av selvbruningsprodukter i mange forskjellige prisklasser og varianter, så her har vi garantert noe som passer for akkurat deg. Se hele utvalget her


Solbrun klem fra Camilla


Camilla på inspirasjons og innkjøpstur i New York<3

bottom of page