top of page

5 TIPS FOR FRISKT SOMMERHÅR!

Johan Hellström, stjernefrisør fra Björn Axén, deler sine beste tips for sunt og velpleid hår i sommer!


Solen kan vanligvis skade håret svært mye, spesielt hvis det er farget. Da har du en startet oksidasjon i håret ditt, og er mer sensitiv for videre bleking fra solen. Brunt hår, for eksempel, blir oransje. En annen grunn til slitt sommerhår er bading i saltvann og klorbasseng.


Tips 1. Forbered håret med innpakning før du bader

Saltvann i seg selv er ikke farlig for håret, men i kombinasjon med solen bærer det mye. Da falmer håret raskere. Pigmentene du farget med går ut og håret blir fortere misfarget.

Hvis du har lett hår, kan klor i bassengvann misfarge håret ditt. Hvis du er blond, kan håret ditt bli grønt. Et mareritt for mange blondiner!


Hvorfor blir håret grønt når du bader eller svømmer i bassenget? Det sies vanligvis at det skyldes klor, men faktisk skyldes misfargingen kobbersalter i vannet som trenger inn i hårstråene og skaper en kjemisk reaksjon. Løsningen, sier Johan, er å mette håret.

- Ha en innpakning i håret før du går til stranden, helst med en olje. På denne måten metter du håret, og da vil strålene ikke skade håret så mye. Mange av disse produktene inneholder også UV-beskyttelse. Sett opp håret og la innpakningen passe inn til du kommer hjem og dusjer.


Tips 2. Fyll med farge

En feil som mange gjør om sommeren er å gå til frisøren og farge eller klippe håret, bare for å oppdage at fargen forsvinner etter bare et par uker eller bli misfarget. Det er ting du kan gjøre for å beskytte deg mot dette. Det absolutt beste er å ha et fint sjal eller en hatt ute i solen.

Johan Hellström anbefaler å opprettholde håret med nærende produkter når du vasker håret.


Når håret er åpent og du setter inn pigment, blir det mettet, og da vil det gamle pigmentet ikke lekke ut på samme måte, da du legger til nytt. Hvis du gjør dette en gang i uken, får du ikke misfarget hår, det blir like vakkert på slutten av sommeren, sier han.

Siden disse innpakningene ikke bærer håret ditt, kan du bruke dem i håret hver gang du vasker. Du kan også velge sjampo og balsam tilpasset farget hår, da de ikke trekker ut pigmentene på samme måte.


Tips 3. Booste med hårolje

Siden håret blir tørrere om sommeren, er det viktig å legge til ekstra ernæring. Et flott tips er å legge olje til hårpleierutinen og ta vare på håret ditt med olje minst to ganger i måneden.

Hvis du er på en solferie, bør du påføre olje hver uke, i andre tilfeller annenhver uke. En feil mange gjør er at de begynner å bruke produkter med olje når håret allerede er ødelagt, og da er det for sent. Hvis du i stedet benytter deg av olje, slik at håret ditt ikke blir ødelagt, så holder du håret sunt.


Tips 4. Bruk omsorgsfulle stylingprodukter

Du kan også redusere slitasjen på håret ved å gå gjennom hvordan du styler det. Mange av produktene du bruker til å ta vare på håret, kan også brukes til å lage en nydelig frisyre.

Saltspray gir et nydelig strandutseende, men trenger du det gjennom håret ditt, eller vil du bare ha volum nederst og myke topper? Du kan også bruke saltvann i hodebunnen og en nærende glattingskrem i lengdene. Da er du snill mot håret ditt mens du får et super fint utseende!

Hvis du har kortere hår, kan du lage et slikket utseende med olje eller balsam.


Tips 5. Ta vare på hodebunnen din!

Tørr hodebunn er et vanlig problem hele året, og spesielt om sommeren. Gi hodebunnen litt ekstra kjærlighet og hydrering når solen skinner.

Verdens største hår-myte er at du ikke skal ha innpakning og balsam i hodebunnen. Du ville vel ikke vasket fjeset med en rens i uten å gni den inn? Huden på ansiktet er den samme som den i hodebunnen. Hvis du har en dårlig hodebunn, får du dårlig hår.


Det er også viktig å beskytte hodebunnen mot å bli solbrent. Det er spesielle solkremer for hodebunnen, men selv en innpakning med UV-beskyttelse kan fungere. Vanlig solbeskyttelse kan føles litt klabbete. Avhengig av hvor tykt håret ditt er, kan det fungere å ha en innpakning i håret og sette det opp i en tutt- dette gjør det vanskelig for solen å trenge inn.


Her er noen anbefalinger for friskt sommerhår:

BJÖRN AXÉN- Organic Texturizing Salt Water Spray

BJÖRN AXÉN- Hair Oil Smooth & Shine

BJÖRN AXÉN- Repair Deep Conditioning Repair Hair Mask

BJÖRN AXÉN- Argan Oil Shampoo

BJÖRN AXÉN- Argan Oil Conditioner

BJÖRN AXÉN- Argan Oil Hair Mask


God sommer🌞

bottom of page